dph 1  Доброкачествената простатна хиперплазия е  увеличение на простатната жлеза, което води до запушване на долните пикиочни пътища и смущения в уринирането при мъжете.

Уголемяването на простатата се среща най-често при мъже над 50 годишна възраст.

uretrit 1

Уретрита е възпаление на лигавицата, а често и на стената на пикочния канал, предизвикано от различни причинители, най-често бактерии.

Уретритите се класифицират като предавани по полов път и непредавани по полов път.

kamani v babrecite 1Бъбречно-каменната болест е едно от най-широко разпространените заболявания. Тя не е наследствено заболяване. Камъните в бъбреците се среща във всички възрасти, но най-често болните са между 20 и 50 години.

Фактори, които предразполагат Бъбречно каменната болест:

• повишенаконцентрация на солив урината-влияние за това оказват горещия климат, питейната вода, режима на хранене, условия на бит, труд и т.н.

krav v urinataХематурията не е диагноза, а симптом на редица заболявания, при който чрез урината се отделят еритроцити (кръв).

В зависимост от количеството на еритроцитите в урината, хематурията се разделя на: микро- и макроскопска. 

  • микроскопска хематурия- урината е със сламеножълт цвят, но при микроскопското изследване се откриват повече от 5-6 еритроцита на поле.

cistit 1

Остър цистит - циститът представлява възпаление на лигавицата предимно на пик.мехур.Освен от микроорганизми циститът може да бъде причинен от химични, термични, алергични и други фактори.

Циститът е едно от най-честите заболявания, особено при жени, и се среща при всяка възраст.

kamani pikochen mehur 1Камъните в пикочния мехур се срещат сравнително често при мъжете, особено при по-възрастните, когато започват да се появяват и проблемите от уголемена простата. Те могат да се образуват в  бъбреците и по-късно да мигрират в пикочния мехур или директно да се образуват в него.

Web Design by Ilhan Arif